skriva_man
skriva header
Goethe

Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren

05-05-2015

Ook een kasteel?

Je bent ondernemer. Dat betekent dat je altijd om je heen kijkt, de markt op de voet volgt en jezelf continu ontwikkelt. Allemaal met als doel om je bedrijf te ontwikkelen. Op korte termijn is je agenda duidelijk. Voor de komende week staan de afspraken gepland. Gelukkig heb je nog wat open ruimte, op dit moment dan, want aan het eind van de week vraag je je af waar die "open" uurtjes nu eigenlijk zijn gebleven.

En waar staat jouw bedrijf over 10 jaar? Welke weg ga jij met jouw bedrijf. Veelal denken we in termen van omzet, winst, aantal personeelsleden of juist geen personeel. Ik nodig ondernemers uit eens lekker weg te dromen over de toekomst van je bedrijf. Dromen geven je fantastische beelden en een prachtige beleving.

En als ondernemers gaan dromen, dan zien zij de prachtigste kastelen. Ondernemers zijn gek op kastelen. Groot, een lange oprijlaan mét rotonde voor de deur, veel bijgebouwen en een imposante entree. En vergeet natuurlijk niet het krakende geluid van voetstappen op het grind. De buitenkant kunnen zij altijd prima beschrijven, naar binnen gaan is nog niet altijd aan de orde. Zij zijn nog toeschouwer en geen deelgenoot. Dan nodig ik hen uit nog eens verder te dromen en een kijkje binnen te nemen. Je wilt natuurlijk wel weten hoe de kern van je bedrijf eruit ziet!

Dromen is één, het delen met je omgeving is twee. Wat zullen mensen wel niet denken? Of je partner? Geloof in je droom en deel het met je omgeving. Maak het een wens, geloof nóg sterker en de verwezenlijking is een stap dichterbij!

Zit jouw onderneming over 10 jaar in een kasteel? Wie zal het zeggen? Beelden zijn vaak metaforen. Over 10 jaar staat jouw bedrijf in elk geval als een kasteel, dat is zeker! En als je over 10 jaar de uitnodigingen voor het openingsfeest van je nieuwe pand verstuurt, laat het me dan weten, ik ben gek op feestjes in kastelen!