skriva_man
skriva header
Goethe

Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren

15-02-2015

Ondernemen vanuit je buikgevoel...

Hoe doe je dat, of doe je dat gewoon, als vanzelfsprekend?

Hans Breukhoven van de Free Record Shop maakte zich een aantal jaren geleden al zorgen over het verdwijnen van het buikgevoel. "De meeste starters hebben een flinke opleiding achter de kiezen en durven veel te weinig door al die kennis".

Inderdaad je ratio wil het volgen van je "buikgevoel", je intuïtie, nog wel eens in de weg staan. Je hebt een prachtig plan, alleen al de gedachte eraan maakt je groots, enthousiast en succesvol. Inderdaad, je hebt een prachtig plan. Durf je hierop te vertrouwen, durf je dit uit te dragen en hiervoor te gaan? Durf je stappen te zetten, die je vanuit allerlei hoeken worden afgeraden? Vertrouw jij op jouw intuïtie?

Voor Maurits van Oranje (The Source) is het een vanzelfsprekendheid. Hij zegt dat innovatie begint met een buikgevoel. "Als je jarenlang in een bepaalde business zit, vertelt je intuïtie je echt wel of iets een goed idee is of niet." Zo makkelijk is het dus.... Om te vertrouwen op je intuïtie is het belangrijk dat je jezelf de kans geeft dit bewust te ervaren. Sta eens stil bij de wijze waarop je je besluiten maakt. Maak je een uitgebreide analyse op basis van kennis en informatie of slaap je een nachtje en hak je dan de knoop door.

En dan aan de slag.... Maar hoe? Het puur varen op intuïtie is maar voor weinig mensen weggelegd. Succes krijg je als je erin slaagt op basis van je intuïtieve ideeën concrete plannen te maken én deze plannen uit te voeren. En dan kan je kennis zegevieren. Dit is helaas ook het stadium dat vele plannen sneuvelen. De verzamelde informatie geeft geen lucratief beeld of er blijven gewoon te veel "blinde vlekken". En dan is de vraag, hoe sterk is jouw intuïtie...

Grote bedrijven hebben voor het bedenken van ideeën, het plannen en uitvoeren verschillende mensen met keurig op elkaar aansluitende capaciteiten in dienst. En dan ben jij daar als kleine zelfstandig ondernemer... inderdaad, het is allemaal aan jou. Ideeën bedenken, plannen en uitvoeren. Supersnel schakelen tussen je intuïtie, plannen en actie. Je ontdekt capaciteiten waarvan je niet eens wist dat je het in je had. Genieten toch?!?