skriva_man
skriva header
Pascal

Het hart heeft redenen die de rede niet kent

15-12-2016

Je zult het maar zijn, partner van een ondernemer...

Partner van zo’n bevlogen type, die in het diepe duikt. Soms wat langer onder water blijft dan verwacht, in die vervelende draaikolk terechtkomt,  een paar keer naar water hapt en er toch altijd weer in slaagt om  de stroomversnelling van succes te bereiken.

Meedenken in het ondernemerschap. Sommige partners vinden het heerlijk en gaan helemaal los in de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Fantastisch, het helpt je om uit je eigen denkkader te komen en nieuwe opties te bekijken. Opties die voor jou helemaal niet zo voor de hand liggend zijn. ’T Is nog wel even aan jou om het allemaal uit te voeren. En dan natuurlijk wel op jouw eigen manier. En dat is dan per definitie vaak niet de wijze waarop jouw partner het zou uitvoeren.  Spagaat…

Andere partners blijven graag betrokken en treden aan op het moment dat jij hierin actie onderneemt.  Jij deelt de ontwikkelingen binnen jouw bedrijf, jouw partner denkt hierin mee en geeft jouw weer nieuwe inzichten. Mooie wisselwerking. Soms ook eigenbelang van je  partner om op deze manier de impact op zijn eigen leven te bepalen.

En dan heb je de “liever-niet” partners. “Ik heb liever-niet dat je ondernemer bent”. Deze partner krijgt enorm veel onrust van de onzekerheden die het ondernemerschap met zich meebrengt.  Als ondernemer wil je dan je partner graag geruststellen. Hier en daar een succesbericht delen en dan komt het wel goed. Nee dus! Je partner is niet gek en kent je goed.  Als jij alleen maar positieve berichten deelt, weet hij (of zij) zeker dat het niet goed gaat! Maar ja op jouw eigen onzekerheden in het ondernemerschap zit je partner eigenlijk ook niet te wachten. Tja..

Juist het delen van ervaringen met andere ondernemers  is waardevol. Het geeft herkenning  en zorgt ervoor dat meerdere oplossingen zichtbaar worden.