skriva_man
skriva header
Winston Churchill

Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.

17-04-2015

Het blijft spannend...

Het blijft spannend een nieuwe dienst te starten. Ook al heb ik veel met mijn klanten gesproken en behoeften gepeild. Toch blijft het de vraag, “Is dit wat zij willen?”.  En vervolgens, “Werkt het in praktijk zoals ik dat bedacht had?”.

Maandag 14 april 2014 ontving ik de eerste groep voor Antwoord voor ondernemers. Enthousiaste ondernemers die open staan voor ….  Ja, waarvoor eigenlijk?

Antwoord voor OndernemersHet gaat over groeien. Goed op weg zijn in het ondernemerschap, maar ook weten dat ondernemen continu vernieuwen is, scherp blijven en af en toe uit je eigen denkkader stappen.

Het gaat over stevig staan. Ik doe wat ik doe, maar het werkt niet zoals ik zou willen.

Het gaat over de klant - die natuurlijk koning is - en hoe ga je daarmee om, zonder je eigen agenda te verliezen?

Het gaat over vragen stellen, luisteren. Vanuit vertrouwen met elkaar in gesprek gaan. Open staan voor kritische vragen van collega ondernemers. Vanuit een open houding je verdiepen in de situatie van de andere ondernemer.

En dan ontstaat het mooiste. Want juist omdat deelnemers hun eigen vragen, vanuit eigen perspectief stellen, wordt de situatie verrassend belicht. En dat geeft echt nieuwe inzichten en oplossingen voor alle deelnemers!