skriva_man
skriva header

Keuze is de vrijheid om dromen om te zetten in realiteit

04-04-2015

En dan gaat het ineens over jezelf . . .

Je kent het wel, een sterk marketingplan, een goed acquisitiebeleid, actief verkopen en vooral veel netwerken. Je zet het in om je klanten te bereiken, want ja, als bedrijf heb je graag klanten. Je maakt een goed plan en als je mazzel hebt, ben je in het verleden vanuit je baan in loondienst al eens op acquisitiepad geweest.

Met de juiste kennis, praktische ervaring en een gezonde dosis zin in uitdaging ga je aan de slag. Een goede basis voor het interesseren van nieuwe klanten voor jouw bedrijf. Je meld je aan voor een netwerkbijeenkomst en gaat enthousiast op pad. Toch wel spannend.

Gelukkig ontmoet je snel andere ondernemers, leuke gesprekken, gezellige mensen. Vreemd alleen dat je wel over je eigen bedrijf hebt gesproken, maar er eigenlijk geen goed gevoel over hebt. Ietwat hakkelend heb je verteld wat je zoal doet, maar om nu te zeggen dat je een sterk verhaal hebt neergezet en morgen een nieuwe klant kunt verwelkomen... niet echt.

Eigenlijk was het een onsamenhangend geheel, voor jezelf al lastig te volgen, laat staan dat je gesprekspartner een duidelijk en vooral interessant beeld kreeg. Vreemd, want normaal gesproken vind je het niet moeilijk je verhaal te doen.

Maar nu is het anders. Nu heb je het over jouw bedrijf en vooral over jezelf. Jij bént dit bedrijf. Jouw ziel en zaligheid ligt hierin. En als iemand nu kritiek heeft op jouw bedrijf, voelt dit als kritiek op jezelf. En dan komt het allemaal ineens wel heel dichtbij. Hoe sterk is jouw zelfvertrouwen?

Enerzijds kun je natuurlijk zorgen voor een goede structuur van jouw verhaal. Vertel in 40 seconden welke behoefte van jouw klant je invult en wat het resultaat hiervan is. Inderdaad, laat hier je gedachten maar even over gaan. Maar dan ben je er nog niet. Een verhaal vertellen is één, in je eigen kracht en vanuit je zelfvertrouwen vertellen is twee.

Geef jezelf de tijd om jouw bedrijf, jouw verhaal en vooral jezelf te laten groeien. Iedere ontmoeting is een prachtige manier om een volgende stap te zetten. Bij iedere stap wordt jouw verhaal sterker, inspirerender en krijg je meer zelfvertrouwen. En dat is de basis van jouw bedrijf!